Importanța unui Consult Cardiologic în Plin Sezon Estival

Un consult cardiologic de importanță majoră, chiar și pe perioada verii! Perioadă adesea îndrăgită de majoritatea oamenilor, vara este momentul în care creezi amintiri și trăiești experiențe felurite. Cu toate că, în sezonul estival, distracția este la ea acasă, trebuie să știi că sistemul cardiac are nevoie de îngrijire deosebită.

consult cardiologie

Asigură-te că ai totul sub control, incluzând și sănătatea în programul tău de vară! Soarele, deși este furnizor de vitamina D, poate cauza diverse probleme. Fii sigur că respecți limitele optime prevăzute expunerii la razele acestuia, iar, în caz contrar, nu ezita să optezi pentru un consult cardiologic.

Ce este Consult CardiologiC și ce Afecțiuni Cardio-Vasculare ne Amenință Adeseori Sănătatea?

Ramură importantă, cu spectru larg în domeniul sănătății, un consult cardiologic, este specializarea care presupune îngrijirea aparatului cardio-vascular, prin redarea și menținerea sănătății acestuia. Cine spune că în medicină nu se poate întâlni și un strop de artă? Afecțiunile, descoperite într-un consult cardiologic, îmbracă, chiar în mod artistic spus, denumirea de “umbrelă” a patologiilor, având în vedere faptul că vizeză inima și vasele de sânge. 

Când Știm că avem nevoie de un consult cardiologic?

De regulă, afecțiunile cardio-vasculare sunt precedate de simptome comune, fie ele clare sau nespecifice. În varietatea de simptome, se regăsesc următoarele:

  • Durere în piept și greutatea de a respira;
  • Durere pe spate, brațe, coate, umeri și maxilar;
  • Migrenă;
  • Picioare umflate;
  • Amețeală (în acest caz, acest simptom poate implica, sau nu, leșinul);
  • Pierdere de conștiință (sincope);
  • Febră;
  • Palpitații;
  • Puls mărit (tahicardie) / puls scăzut (bradicardie);
  • Oboseală;

consult cardiologie

Fără să resimți aceste simptome, poți alege să previi printr-un consult cardiologic! Echipa de cardiologi a policlinicii Medica îți poate oferi consiliere, manifestând grijă, devotament, și multă atenție. Există o motivație crescută de a-ți echilibra organismul pentru ca tu să te bucuri de sănătate și o permanentă stare de bine. 

Consult Cardiologic, Sfatul Medicului pe Timp de Vară

Fie că te confrunți deja cu o afecțiune cardio-vasculară, sau nu, expunerea la soare sau temperaturile ridicate pot crea, respectiv agrava, anumite boli cardiace. O primă urmare ar fi  stresul redat organismului la adaptarea de la o temperatură la cealaltă. Spre exemplu, sigur te-ai confruntat cu dificultatea de a trece de la temperatura ridicată de afară la cea substanțial scăzută din interiorul locuinței tale. 

Acest lucru înseamnă expunerea organismului la stres termic, tocmai de aceea se recomandă programarea aerului condiționat pe 22, respectiv 23 de grade Celsius, deoarece organismul cunoaște o sensibilitate în momentul trecerii bruște de la o temperatură ridicată la una scăzută și viceversa. Totodată, când ieși afară, evită contactul cu soarele în orele caniculare, caută să mergi prin zone umbroase, asigură-te că porți mereu o șapcă/pălărie (deschisă la culoare) și că ai la îndemână crema de protecție solară! 

Vei observa că transpirațiile sunt tot mai prezente în viața ta, tocmai de aceea medicii subliniază importanța consumului de apă, iar în caz de simptome ale afecțiunilor cardio-vasculare, necesitatea unei consult cardiologic.  

Apa este, așadar, un factor important în menținerea sănătății cardiace pe timp de vară, de aceea se recomandă un consum optim de 2L de lichide pe zi, apa fiind cea mai indicată. Respectând acester sfaturi îți pot menține sănătatea cardiacă  în parametrii optimi protejându-te de efectele negative pe timp de vară.

consult cardiologie

ai putea afla într-un consult cardiologic și:

  • Cât de mare este inima ta, fără să o vezi? Închide pumnul și află exact care este dimensiunea inimii tale!
  • Persoanele care ascultă zilnic muzică liniștitoare sunt mai puțin expuse riscului de a dezvolta boli de inimă?
  • Știrile negative pot face rău inimii, dar fericirea și râsul, pot aduce doar beneficii?
  • Bărbații au inima mai grea decât a femeilor? O inimă sănătoasă cântărește, la femei, aproximativ 230 de grame, iar la bărbați 280g.
  • Bolile de inimă sunt cauzele celor mai multe decese, atât la femei, cât și la bărbați?
  • Există diferențe între manifestarea atacului de cord la femei și cel la bărbați?
  • Depresia este factorul cheie ce poate crește expunerea la un atac de cord, mai ales la femei?

Inima este, așadar, un organ complex și extrem de interesant! Asigură-i sănătatea necesară și apelează, fie în scop preventiv, fie de diagnostic, la un consult cardiologic din cadrul policlinicii Medica! 

Pentru un consult cardiologic, ai posibilitatea de a da un mail spre programare@policlinicamedica.ro, suna la 0269 212 079/+(40) 728 235 234. Rămâi alături de noi și te vom surprinde cu o serie de sfaturi și curiozități despre organismul uman! 

POLICLINICA MEDICA SIBIU

Calea Dumbrăvii 107 (colț cu str. Aron Pumnul), Sibiu, jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro

POLICLINICA SFÂNTA MARIA ALBA-IULIA

Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, Nr. 2  

0736 634 130

programari@sfmalba.ro

ASOCIATIA „MEDICA - AI GRIJA DE TINE”

Calea Dumbrăvii, Nr. 107 ( colț cu Str. Aron Pumnul ), Sibiu, Jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro