Există oare astenie de toamnă?

Astenia de toamnă este explicată de către medici ca o stare de oboseală inexplicabilă, de slăbiciune a organismului, pe care o resimțim atât primavara, cât și toamna, când se petrec numeroase schimbări în natură.

Datorită acestor dereglări ale funcțiilor organismului nostru, toamna suntem mult mai predispuși afecțiunilor precum: laringita, faringita, reumatismul, virozele respiratorii, sinuzita, ș.a.

Medicii noștri recomandă să nu ignorăm semnele asteniei de toamnă: oboseală, slabiciune, stări de nervozitate, stres,  și să ne focusăm atenția pe odihnă, alimentație bogată în vitamine și minerale. Fenomenul se datorează faptului că organismul uman depune un efort considerabil în a se obișnui cu trecerea de la sezonul cald, la cel rece.

Nu este corect, însă, ca toate afecțiunile cu care ne confruntăm în această perioadă să fie puse pe seama asteniei de toamnă, de aceea recomandarea noastră este să consultați întotdeauna un medic de familie sau un specialist dacă vă confruntați cu probleme de sănătate. 

 

POLICLINICA MEDICA SIBIU

Calea Dumbrăvii 107 (colț cu str. Aron Pumnul), Sibiu, jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro

POLICLINICA SFÂNTA MARIA ALBA-IULIA

Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, Nr. 2  

0736 634 130

programari@sfmalba.ro

ASOCIATIA „MEDICA - AI GRIJA DE TINE”

Calea Dumbrăvii, Nr. 107 ( colț cu Str. Aron Pumnul ), Sibiu, Jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro