Examinari si analize recomandate in timpul sarcinii

Aparitia unui copil marcheaza un moment semnificativ in viata fiecarui cuplu. Acesta reprezinta o binecuvantare pentru parinti, dar implica responsabilitate, angajament, solicitudine, multa iubire.

Este foarte important ca tu, viitoare mamica, sa acorzi atentie sporita ingrijirii prenatale, pentru a da nastere unui copil sanatos!
Un prim pas pe care il poti face este sa te adresezi unui medic specialist in Obstetrica - Ginecologie, care iti poate oferi indrumare, recomandari, informatii si raspunsuri la toate intrebarile tale. Gaseste acel medic in care ai incredere si care poate sa iti fie aproape pe toata durata sarcinii!

In cazul unei sarcini fara risc, consultatiile medicale se pot efectua o dată pe luna, pana la 28 - 32 de saptamani. Medicul este cel care iti va face recomandari cu privire la frecventa acestora si toate investigatiile pe care urmeaza sa le efectuezi, dupa consultul initial si stabilirea istoricului medical.

Iti vom prezenta in cele ce urmeaza, care sunt cele mai frecvente analize pe care medicii le recomanda, pe trimestre de sarcina, insa este posibil ca medicul tau sa nu se limiteze la acestea. 

Trimestrul I

  • 2 sau 3 consultatii / ecografii de sarcina la medicul specialist ( morfologie de sarcina de trim.I ), daca sarcina nu prezinta riscuri;
  • examen secretie vaginala;  
  • test Babes-Papanicolau;
  • analize de laborator: grup sanguin si Rh, hemoleucograma completa, glicemie, Ac anti HCV, Ag HBS, Test HIV, TSH, FT4, sumar de urina si sediment, urocultura, calciu, magneziu, sideremie, VDRL, uree serica, acid uric, creatinina serica.
  • Profil TORCH;
  • Dublu Test. 

Trimestrul II

  • 2 sau 3 consultatii / ecografii de sarcina la medicul specialist ( morfologie de sarcina de trim.II ), daca sarcina nu prezinta riscuri;
  • Triplu Test ( daca in trimestrul I nu s-a efectuat Dublu Test );

Trimestrul III

  • 3 sau 4 consultatii / ecografii de sarcina la medicul specialist, daca sarcina nu prezinta riscuri;
  • analize de laborator: grup sanguin si Rh, hemoleucograma completa, glicemie, Ac anti HCV, Ag HBS, Test HIV, TSH, FT4, sumar de urina si sediment, urocultura, VDRL, uree serica, acid uric, creatinina serica.

In timpul sarcinii este necesar să efectuezi o serie de teste prin care sa te asiguri ca micutul tau este sanatos. Medicul ginecolog este cel care iti va spune ce teste sunt obligatorii si care sunt cele pe care le poti efectua optional, pentru a depista din timp un posibil risc de anomalii genetice.

Medicii nostri iti pot oferi indrumare pe toata durata sarcinii, pot concepe pentru tine un plan personalizat de monitorizare a evolutiei acesteia.

Asigura-te ca esti bine si ca micutul tau va veni pe lume sanatos!

 

POLICLINICA MEDICA SIBIU

Calea Dumbrăvii 107 (colț cu str. Aron Pumnul), Sibiu, jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro

POLICLINICA SFÂNTA MARIA ALBA-IULIA

Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, Nr. 2  

0736 634 130

programari@sfmalba.ro

ASOCIATIA „MEDICA - AI GRIJA DE TINE”

Calea Dumbrăvii, Nr. 107 ( colț cu Str. Aron Pumnul ), Sibiu, Jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro