Ecocardiografia ca metoda de diagnostic

Ecocardiografia ( ecografia cardiaca ) este o metoda de diagnostic care permite o descriere anatomica completa a structurilor inimii: muschi, valve, vase mari. Prin intermediul acesteia medicul obtine informatii functionale in timp real, aceasta permitand evaluarea indirecta a circulatiei coronariene prin monitorizarea contractilitatii muschiului cardiac, irigat de o anumita artera coronara. 

Ecocardiografia reprezinta metoda perfecta de diagnostic si pentru detectarea /  evaluarea severitatii afectiunilor valvulare.

Prin ecocardiografie se pot depista in faze incipiente, la anumite grupe de varsta, modificarile valvulare, putandu-se, apoi, urmari evulutia acestora si stabili modulul terapeutic optim.

 

 

Ecocardiografia reprezinta, de asemenea, o metoda de diagnostic a cardiomiopatiilor - grup de afectiuni primare sau secundare ale muschiului cardiac.

Ecocardiografia de stres, o alta metoda care depisteaza cardiopatia ischemica, ajutand la gradarea riscului la anumiti pacienti cu cardiopatie iscemica.

O alta modalitate frecvent utilizata de medicii cardiologi in diagnosticul afectiunilor cardiovasculare, o reprezinta analizele de sange specifice sau lipidograma / profilul lipidic, despre care va vom povesti intr-un articol urmator.

POLICLINICA MEDICA SIBIU

Calea Dumbrăvii 107 (colț cu str. Aron Pumnul), Sibiu, jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro

POLICLINICA SFÂNTA MARIA ALBA-IULIA

Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, Nr. 2  

0736 634 130

programari@sfmalba.ro

ASOCIATIA „MEDICA - AI GRIJA DE TINE”

Calea Dumbrăvii, Nr. 107 ( colț cu Str. Aron Pumnul ), Sibiu, Jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro