Află Cum te Poate Ajuta o Vizită la un Cabinet Psihiatrie

Adesea avem nevoie de o vizită la un cabinet psihiatrie sau la un psiholog pentru a face față problemelor cotidiene. Specialistul este cel care oferă tratament și susținere psihică în lupta împotriva neplăcerilor inevitabile din viață. 

Trebuie să ținem cont de faptul că sănătatea mintală are influență directă asupra stărilor emoționale, psihice și sociale din viața de zi cu zi, încă de la o vârstă fragedă și până la maturitate. Astfel, este esențial ca, în momente de criză, să apelăm la un specialist care să ne ajute în probleme de sănătate și să ne ofere perspective diferite de abordare a problemelor cu care ne confruntăm.

 

O Vizită la un Cabinet Psiholog vs. la un Cabinet Psihiatrie

Scopul psihologului și al psihiatrului este comun, acela de a reda bunăstarea pacienților. Adeseori aceștia lucrează împreună, pentru a combate probleme de natură emoțională sau psihică. Se recomandă periodic o vizită la un cabinet psihiatrie sau la un psiholog.

Frecvent  se întâmplă să facem confuzie între cele două specialități. Care este principala diferență? Aceasta constă în metoda de tratare aleasă, dar și în posibilitatea acordarii sau nu a medicației. Atât psihiatrul, cât și psihologul au rolul de a consilia pacienții în probleme care ar putea afecta sănătatea mintală.

Din perspectiva tratamentului, doar medicul psihiatru poate prescrie tratament medicamentos, în comparație cu psihologul care consiliază, gestionează stări, emoții.

Psihologul nu este medic de profesie, ci este un profesionist în consiliere și psihoterapie. Acesta ne poate ajuta sӑ dobândim o perspectivӑ obiectivӑ asupra vieţii şi asupra situaţiilor limitatoare cu care ne confruntăm, fie ele generate de stres, presiune socială ori alte situații cotidiene. 

Apelând la un specialist putem învӑţa moduri alternative de gândire şi de comportament, dar și să fim ușor adaptabili situaţiilor dinamice pe care le întâmpinăm. Învățăm să ne recunoaştem emoţiile, sӑ le gestionӑm adecvat şi sӑ acţionam în consecință. Putem, cu alte cuvinte, sӑ redobândim echilibrul stărilor noastre interioare și să avem o viaţӑ mult mai împlinitӑ, apelând la ajutorul unui specialist.

 

Ce Găsești într-un Cabinet Psihiatrie?

Ramură a medicinei de specialitate, psihiatria este arta de a vindeca mintea omului prin diagnosticare, tratament și prevenire a problemelor psihice de orice natură. Cu ajutorul unui medic psihiatru, pacienții au șansa de a se însănătoși mintal fără a-și deteriora relațiile socio-familiale, activitatea profesională și multe alte elemente esențiale vieții sale. Tocmai de aceea nu ezita să vizitezi un cabinet psihiatru!

 

De ce să Alegi un Cabinet Psihiatrie?

Un cabinet psihiatrie oferă posibilitatea însănătoșirii fără spitalizare, prin prescrierea tratamentului medicamentos care se poate administra acasă, unde pacientul se simte cel mai confortabil. 

Avantajul unui cabinet psihiatrie ar fi acela că procesul terapeutic poate include și rudele, în scopul facilitării  și accelerării procesului de vindecare al pacientului. 

 

De ce să alegi Vizita la un Cabinet Psihiatrie?

Deoarece să ceri ajutor este un semn de echilibru, nu de slăbiciune! O vizită la un cabinet psihiatrie poate fi chiar o binecuvântare pentru psihicul uman. Învață, așadar, să ceri ajutorul unui specialist!

#AlegPsihiatru pentru o viață mai lină, plină de bucurie și energie.

Rămâi alături de noi și te vom surprinde cu o serie de sfaturi și curiozități despre psihicul uman! 

POLICLINICA MEDICA SIBIU

Calea Dumbrăvii 107 (colț cu str. Aron Pumnul), Sibiu, jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro

POLICLINICA SFÂNTA MARIA ALBA-IULIA

Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, Nr. 2  

0736 634 130

programari@sfmalba.ro

ASOCIATIA „MEDICA - AI GRIJA DE TINE”

Calea Dumbrăvii, Nr. 107 ( colț cu Str. Aron Pumnul ), Sibiu, Jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro