Gripa, un virus care poate ucide!

Gripa, o boala extrem de mediatizata in acest sezon rece, face parte dintr-o categorie mai mare de boli virale respiratorii ( viroze respiratorii ) care au simptome asemanatoare gripei. Puteti recunoaște o viroză respiratorie alta decât gripa, dupa debutul mai lent al bolii ( începe ușor cu usturimi în gat, nas înfundat, dureri de cap ) cât și după evoluția mai ușoară a bolii. Gripa sezoniera este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii ( nas, gât, bronhii și uneori plămâni ). Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome în comparație cu cele au alte forme de viroze respiratorii ( răceala ), cauzate de alte virusuri respiratorii ( adenovirus, virus sincițial respirator, virusuri paragripale etc.): debut brusc, tuse frecventa, frisoane, dureri musculare.

Un material frumos prezentat, in care regasiti informatii complete referitoare la acest virus ucigas, puteti regasi accesand link-ul:

 

http://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2018/02/Masuri-de-protectie-impotriva-gripei.pdf

 

Sfatul nostru?

Adresati-va in cel mai scurt timp medicului dumneavostra sau unui medic specialist pentru confirmarea infectiei cu acest virus si recomandarea unui tratament adecvat.

POLICLINICA MEDICA SIBIU

Calea Dumbrăvii 107 (colț cu str. Aron Pumnul), Sibiu, jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro

POLICLINICA SFÂNTA MARIA ALBA-IULIA

Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, Nr. 2  

0736 634 130

programari@sfmalba.ro

ASOCIATIA „MEDICA - AI GRIJA DE TINE”

Calea Dumbrăvii, Nr. 107 ( colț cu Str. Aron Pumnul ), Sibiu, Jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro