Acneea, un inamic care poate compromite frumusețea femeii

 Acneea este afecțiunea inflamatorie a pielii, apărută ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee, caracterizată prin prezenta de papule, “coșuri”, mici ridicături albicioase sau roșiatice la nivelul pielii, puncte negre ( comedoane deschise ), puncte albe ( comedoane inchise ), noduli sau chisturi. Acestea sunt localizate cu predilecție pe față și trunchi, zone în care glandele sebacee sunt mai numeroase si mai active. 

Acneea se produce prin retenția la nivelul canalului de excreție, a secreției excesive de sebum și inflamarea țesutului din jur, datorită florei microbiene saprofite, sub influența hormonilor sexuali.

Deși acneea este specifică adolescenților, este întâlnită, ocazional, și la sugari, la copilul mic, iar adeseori se poate prelungi și la vârstă adultă. Principalele complicații ale acneei sunt cicatricile postacneice, hiperpigmentarea, escoriațiile. Aspectul pielii în cazul pacienților cu acnee, poate duce la stimă de sine scăzută, anxietate, iar în cazuri extreme la depresie.

Este foarte important ca inițierea tratamentului să se facă înainte de apariția complicațiilor. Tratamentul se face în funcție de forma acneei și se adaptează fiecărui pacient în parte, de aceea recomandarea este de a consulta specialistul în domeniu, înainte de a efectua anumite proceduri complementare precum microdermabraziunea sau peeling-ul chimic.

Medic Specialist Dermatolog,

Dr. Alina Gafton

POLICLINICA MEDICA SIBIU

Calea Dumbrăvii 107 (colț cu str. Aron Pumnul), Sibiu, jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro

POLICLINICA SFÂNTA MARIA ALBA-IULIA

Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, Nr. 2  

0736 634 130

programari@sfmalba.ro

ASOCIATIA „MEDICA - AI GRIJA DE TINE”

Calea Dumbrăvii, Nr. 107 ( colț cu Str. Aron Pumnul ), Sibiu, Jud. Sibiu

0269 212 079

programare@policlinicamedica.ro